Блог

  • Предимства на системите за капково напояване

    Има много предимства от инсталирането на система за капково напояване за вашия двор или градина. През последните 20 години се наблюдава значително повишаване на осведомеността за важността на водната икономия не само в Европа, но и в целия свят. Чрез инсталирането на автоматична система за капково напояване, която да отговаря най-добре на вашите нужди, вие ще спестите време и пари. Когато поливате своите разстения ръчно повече от 50% от водните ресурси се губят в следствие на оттичането на водите и изпаренията. Автоматичната напоителна система може да бъде настроена да работи през нощта, когато степента на изпарения е изключително ниска. Ако инсталирате напоителна система, ще се облагодетелствате не само вие, но и околната среда. По този начин вие ще дадете своят принос към опазването на този така ценен природен ресурс.

    15.04.2015

    Прочети публикацията

  • Футболните терени с изкуствена настилка

    Изкуствните тревни площи не са претърпели значителни промени през последните няколко години. Употребата на материали с каучукова структура датира още от 70-те и 80-те години. Основни характеристики на продуктите по това време са били например дебелината на влакната (в микрони), тежестта на влакната (Dtex) и височина на тревните стръкове (в мм). Пазарът на изкуствената трева остава под влиянието на производителите и доставчиците на влакна, които се стремят да продават на базата на единични показатели като дебелина на влакното или височина на стръка.

    21.03.2015

    Прочети публикацията

  • Защо да поставим мъглуваща охладителна система

    Мъглуващите системи се използват за охлаждане на външни пространства от десетилетия насам. Осигуряват понижаване на температурата с до около 4 – 10 градуса по Целзий, без да създават осезаемо усещане за влажен въздух. Намират широко приложение в летни градини, ресторанти, паркове, хотели, кафенета и много, много други.

    25.02.2015

    Прочети публикацията

  • Фирма за поливни системи

    Напояването е изкуствено увеличаване на влажността на почвата в райони с неблагоприятен климат с цел да се подпомогне растежа на селскостопанските култури.

    18.09.2014

    Прочети публикацията

  • Каналокопател

    Каналокопателят е машина използвана за копаене на канали. Използва се при полагането на водопроводни тръби или кабели в земята, както и за поставяне на дренаж.

    17.09.2014

    Прочети публикацията

  • Помпи – потопяеми, напорни

    Помпата е машина за транспортиране на течности, задвижвана от двигател или електромотор, при която енергията на задвижващия механизъм се превръща в енергия на флуида. Повечето помпи разполагат със смукателна тръба, завършваща с клапан, който не позволява на течността да се върне обратно. Тръбата засмуква течността и я изтласква на определена височина.

    17.09.2014

    Прочети публикацията

  • Мъглуващи охладителни системи

    Мъглуващите охладителни системи представляват системи за охлаждане, при които водата се изпомпва под високо налягане през специални дюзи и се превръща във фина водна мъгла, която при изпаряването си охлажда въздуха наоколо и температурата спада до 10°C, при професионалните мъглуващи системи.

    16.09.2014

    Прочети публикацията

  • Лазерен грейдер

    Лазерните грейдери се използват за нивелиране на терени, на които предстои да се извършат строителни дейности или озеленяване. Доброто нивелиране на терена е от съществено значение за целия строителен процес и може да спести на строителите както излишни тревоги, така и средства за строителни материали.

    16.09.2014

    Прочети публикацията

  • Дюзи за фонтани

    Фонтаните са красиви водни съоръжения, при които водната струя се изпомпва под налягане през специално проектирани дюзи, които оформят водата по определен начин и създават най-различни декоративни ефекти. По-големите фонтани обикновено включват и интересни статуи или други декоративни конструкции, а някои са допълнително оборудвани с музикални и светлинни системи, които се синхронизират с водния поток и създават зрелищно представление, комбиниращо визуални и звукови ефекти.

    15.09.2014

    Прочети публикацията